„InRento“ platforma: naujos galimybės investicijoms į NT nuomą su NT įkeitimu | Diena.lt

„INRENTO“ PLATFORMA: NAUJOS GALIMYBĖS INVESTICIJOMS Į NT NUOMĄ SU NT ĮKEITIMU

  • 1

NT objektų įsigijimas nuomai – viena populiariausių investicijų Lietuvoje, nors pradžiai reikia didelių finansinių išteklių. Platforma „InRento“ (inrento.lt) siūlo platesnes investicijų į NT nuomą galimybes, turint atsarginius vos 500 eurų, nesirūpinant nuomininkų paieška ir nesukant galvos dėl turto valdymo.

Atrenka ekspertai

Pinigų, laikomų kojinėje ar banko sąskaitoje, vertė dėl infliacijos vis mažėja. Tikriausiai kiekvienas esame girdėję, kad investavimas padeda padidinti finansinę santaupų vertę ir leidžia tikėtis sotesnės ateities, bet kiek iš mūsų tai jau yra išbandę?

Ryžtą investuoti neretai stabdo ir tai, kad nesame sukaupę grandiozinių sumų. Tačiau sutelktinio finansavimo į nekilnojamojo turto (NT) nuomą platformos „InRento“ pavyzdys rodo, kad grąžą iš nuomos galime gauti investavę ir 500 eurų.

„InRento“ per metus pritraukė jau daugiau kaip 1 mln. eurų investicijų, prie kiekvieno projekto prisideda vidutiniškai 33 investuotojai, ir tapo pirmąja tokia kregžde kontinentinėje Europoje.

Anot jos įkūrėjo ir vadovo Gusto Germanavičiaus, platforma kurta kaip lengvai suprantamas investavimo būdas su žemesne investavimo rizika. Tai galimybė investuoti į profesionalų atidžiai atrinktus NT nuomos projektus Lietuvoje ir kitose šalyse.

Vertėtų paminėti, kad investavimas visuomet susijęs su rizika, tačiau „InRento“ veikla yra prižiūrima Lietuvos banko, o investuotos lėšos visais atvejais yra užtikrinamos nekilnojamojo turto įkeitimu pirmine hipoteka. „Turto vertė niekados neviršija paskolos vertės“, – pabrėžė G.Germanavičius, licencijuotas investicijų patarėjas, didžiausio Europos NT sandorių agregatoriaus „EvoEstate“ įkūrėjas, kofinansavęs virš 200 NT sandorių aštuoniolikoje pasaulio šalių.

Kaip tai veikia?

Patiems įsigyjant NT, tenka pakloti nemažas sumas, įsigytus objektus paskui reikia administruoti, sugaištant nemažai laiko, be to, tam reikia ir tam tikrų įgūdžių, sudėjus santaupas į vieną ar kelis krepšius didėja nesėkmės rizika.

„InRento“ yra tarpininkas tarp žmonių, norinčių investuoti tinginiaujančius pinigus, ir NT profesionalų, siekiančių finansinių srautų nekilnojamojo turto idėjoms įgyvendinti. „Mes sutelkėme profesionalius NT administratorius, kurie per platformą pristatydami pajamas generuojančius objektus renka finansavimą jiems įsigyti, paskui juos nuomoja, o nuomos pajamas, atskaičiavę administracinį mokestį, išmoka investuotojams“, – apibūdino G.Germanavičius. Naudojimasis platforma investuotojams nieko nekainuoja.

Mes sutelkėme profesionalius NT administratorius, kurie per platformą pristatydami pajamas generuojančius objektus renka finansavimą jiems įsigyti, paskui juos nuomoja, o nuomos pajamas, atskaičiavę administracinį mokestį, išmoka investuotojams.

Kaip jau minėta, platformoje atsiranda tik patikimi patikimų vystytojų projektai, įvertinti, išanalizuoti patyrusių NT ir investicijų ekspertų komandos. Ji vėliau prižiūri ir administruoja finansavimo bei atsiskaitymo su investuotojais procesus, tvarko dokumentus ir atstovauja investuotojų interesams.

Laukia daugiabutis Kaune

Nuomos rinkos grąža Lietuvoje per pandemiją buvo nukritusi nuo 6 proc. iki 4 proc. per metus. „Platformoje pristatomi objektai generuoja didesnę grąžą nei Lietuvos vidurkis ir siekia 6–7,5 proc.“, – skaičiavo G.Germanavičius.

Platformoje pateikiamas NT sąrašas, iš kurio galima rinktis, kiek ir į kurį projektą norime investuoti. NT įvairovė – daugiabučiai, sandėliai, garažai, biurai ir kt.

Investicijų šiuo metu laukiama daugiabučiui Kaune, Savanorių prospekte, kurio gyventojams atsiveria Laisvės alėjos ir Senamiesčio panorama. Tai yra pirmas platformoje pateiktas projektas Kaune. Per dešimt dienų sulaukta daugiau nei 100 tūkst. eurų investicijų.

Pajamos investuotojams ateina ne tik iš nuomos, bet ir kai nusprendžiama parduoti objektus brangiau. Investuotas lėšas galima susigrąžinti ir anksčiau laiko, nei sutarta, pasitelkiant antrinę rinką, kurioje investuotojas savo investicijas gali parduoti anksčiau nei nustatytas terminas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Petras

Ypac paskutinis objektas Kaune, kurio rinkos verte neadekvati :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS