Neįstengia užkamšyti NT mokesčio teisinių spragų | Diena.lt

NEĮSTENGIA UŽKAMŠYTI NT MOKESČIO TEISINIŲ SPRAGŲ

  • 0

Gyventojams liko pusantros savaitės sumokėti nekilnojamojo turto (NT) mokesti, ir jie sutrikę - Konstitucinis Teismas (KT) rudenį nutarė, kad negalima šio mokesčio skaičiuoti nuo visų šeimos narių turto vertės, kaip reikalaujama NT mokesčio įstatyme, tačiau KT nuostatos netaikomos atgaline data, ir tai kelia daugiausia painiavos - už mokesčių politiką ir surinkimą atsakingos institucijos taip ir nepateikė oficialaus paaiškinimo mokesčių mokėtojams. Įdomiausia, kaip bus elgiamasi su tais, kurie NT mokestį sumokėjo anksčiau ir permokėjo, rašo "Verslo žinios".

Finansų ministras Rimantas Šadžius dienraščiui pažadėjo paskubinti sprendimą grįžęs iš Briuselio:"Aš kompetentingo atsakymo pateikti negaliu. Be abejo, atsirado teisinė spraga, ir aiškumo labai reikia. Artimiausiu metu komentarai bus pateikti. Mokesčio mokėjimo terminas dar neatėjo, dar šiek tiek laiko turime".

Anot Finansų ministerijos, nustačius, kad įstatymo nuostatos prieštarauja Konstitucijai, Seimas turi pareigą pripažinti tas nuostatas netekusiomis galios arba pakeisti įstatymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS