Vilniuje – pirmoji Baltijos šalyse konferencija dėl Europos socialinės chartijos | Diena.lt

VILNIUJE – PIRMOJI BALTIJOS ŠALYSE KONFERENCIJA DĖL EUROPOS SOCIALINĖS CHARTIJOS

Vilniuje ketvirtadienį pirmą kartą Baltijos šalyse rengiama aukšto lygio konferencija dėl Europos socialinės chartijos.

Tai vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybos Ministrų komitetui renginių, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

„Vilniuje ši konferencija rengiama labai simboliniu metu, kai Europa išgyvena ypač sudėtingą laikotarpį. Tai kaip niekada anksčiau skatina siekti naujo ir bendro, realijas atitinkančio požiūrio į socialinių teisių svarbą“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministras Vytautas Šilinskas.

Pasak jo, tai istorinis susitikimas ne tik todėl, kad pirmą kartą vyksta Baltijos šalyse, bet ir dėl ketinamų priimti sprendimų.

Konferencijos metu planuojama pasirašyti politinę deklaraciją, aptarti planus kaip paspartinti valstybių narių įsipareigojimų pagal Europos socialinę chartiją įgyvendinimą bei dar kartą įtvirtinti solidarumą su Ukrainos žmonėmis.

Konferencijoje susitiks per 250 dalyvių, tarp jų Europos socialinės politikos lyderiai, parlamentarai, tarptautinių organizacijų, socialinių partnerių, pilietinės visuomenės ir akademinės bendruomenės atstovai.

Lietuva Europos Tarybos Ministrų komitetui pirmininkauja nuo gegužės 17 dienos iki lapkričio 13 dienos.

Europos socialinė chartija – vienas iš svarbiausių Europos Tarybos dokumentų, kuriame išdėstytos pagrindinės žmonių socialinės-ekonominės teisės. Lietuva ją ratifikavo 2001 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS