34 laipsnių karštis varo iš proto | Diena.lt

34 LAIPSNIŲ KARŠTIS VARO IŠ PROTO

Birželio 1-ąją sušvelninus karantino sąlygas daugybė žmonių, dirbusių nuotoliniu būdu, buvo vėl parvaryti į kabinetus, ypač dirbantys valstybinėse institucijose. Nors kuo puikiausiai triūsė iš namų, sodybų. Pasitarimuose visi, daugiausia pasitelkę mobiliuosius įrenginius, dalyvaudavo vos pakviesti. Džiaugtasi, kad mažiau laiko sugaištama prie kavos puodelio su kolegomis aptarinėjant naujausių serialų herojų likimų peripetijas arba diskutuojant, kodėl tuščioje aikštelėje favoritai sensacingai pralaimėjo autsaideriams. Tada daugiau laiko darbui lieka.

Bet. Kai karantino ministras nusprendė, kad jau galima dirbti biuruose, biurokratijos šulai suprato, kad nuotolinis darbas uždraustas. Privaloma grįžti. Bruktis į neatmenamais laikais statytus pastatus, prikvėpuotus kabinetus be kondicionierių. Vėsinimo įrangą ir šiais laikais sau gali leisti (už visų mūsų pinigus) tik vadovai. Na, liepė, tai liepė. Pavaldinys tam ir yra, kad paklustų. Nevalia nei bambėti, nei apkalbinėti tų, kurie aukščiau.

Tiek nuostolių, kiek "durni" viršininkų įsakymai, neatnešė nė COVID-19 karantino apribojimai.

Bet. Ne tik lazda turi abu galus. Ir termometras yra su dviem. Jau birželį buvo dienų, kai saulė orą įkaitindavo iki +30 laipsnių. Dabar, liepą, +30 laipsnių yra kasdienis reiškinys, sulaukėme ir +32, ir +34 laipsnių. Senos statybos įstaigų pastatuose neįmanoma tvertis. O pavaldinys ne iš kelmo spirtas. Pakiša savo valdžiai Darbo kodeksą, darbo sąlygų ekstremaliomis sąlygomis Valstybinės darbo inspekcijos išaiškinimą, kiek laiko dirbti ir kokios pertraukos priklauso darbuotojams. Na, ką darys viršininkai. Išaiškino, tai išaiškino. Vadovai tam ir yra, kad rūpintųsi pavaldiniais.

Kai kabinetuose aplinkos temperatūra siekia nuo +26 iki +28,5 laipsnių, 8 val. trukmės darbo diena trumpinama 1 val. Kai oras viduje įkaista iki +29 laipsnių, darbo diena trumpinama iki 6 val., kai iki +30 laipsnių, – iki 5 val., kai iki +31 laipsnio, – iki 4 val., kai iki +32 laispnių, – iki 2 val., kai iki +32,5 laipsnių, – iki 1 val. Dirbant nuotoliniu būdu visi būtų dirbę nuo skambučio iki skambučio.

Tiek nuostolių, kiek "durni" viršininkų įsakymai, neatnešė nė COVID-19 karantino apribojimai. Iš pandemijos taip ir neišėjome kitokie.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Makė

Tai kad ir namuose ta pati šutra, tai kuo ten geriau dirbti??? O namie jau tiek prisėdėta, kad net bloga darosi apie tai pagalvojus net karščio metu. Darbo kolektyvas turi bendrauti ir net pasikalbėti, nes kitaip atsiranda pavojingas susvetimėjimas ir psichologinės problemos. Namų zona ir darbo zona turi būti atskirtos. Išimtys gal tik tam tikroms darbo rūšims ar uždariems asmenims. Ir tiems, kurie turi didelius namus su asmeniniais kabinetais :)

Ona

Tik pabandyk pasakyti viršininkui apie šiuos darbo kodekso reikalavimus-išspjaus iš darbo arba prasidės mobingas .

geras straipsnis - ačiū

Mūsų seime - betvarkė. Yra ten vienas toks normalesnis, bet ir tai, anot Gogolio - tikras kiaulė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS