Chaosas dideliais batais | Diena.lt

CHAOSAS DIDELIAIS BATAIS

Marijos žemėse dideliais batais vėl klampoja chaosas. Kremliui užpuolus Ukrainą, mūsų tautiečiai griebėsi ne tik padorių, bet ir visai specifinių iniciatyvų. Vieni ėmė tikrinti kaimynų feisbuko paskyras, kiti įkyriai pozuoti patriotus, treti puolė ieškoti kaltų tarp savųjų.

Štai "vienas iš trijų" buvusiųjų jau kurį laiką kontroliuoja lietuviško pramogų lauko paskalas – degradu išvadino Selą ir pasiuntė paskui laivą G.Paškevičių. Herojus! Teisingumo instaliacija! Tokia ta lietuviška ekspolitiko kova – ieškoti nuvertėjusių saviškių, mat pats jau pamiršo, kaip kažkada džiugino "daktarinius" ir per radiją postringavo, kad "daina, kaip birka, eina iš lūpų į lūpas"...

Vos mūsų Konstituciją kūrusi Z.Šličytė iš Seimo tribūnos prakalbo apie besaikį šalies "pederastinimą", pasipylė vilnietiška tulžis: "Neapykantos kurstymas". Kokios neapykantos, prieš ką? Juk teisininkė nesiūlė engti homoseksualų, o aiškiai pasakė, kad jų santykius galima teisiškai sureguliuoti ir be to vaivorykštinio įstatymo, kurį karo sąlygomis nori prastumti parlamentinė žydrynė.

Kremliui užpuolus Ukrainą, mūsų tautiečiai griebėsi ne tik padorių, bet ir visai specifinių iniciatyvų.

Dar klaikiau, kai kažkoks asilas, atvežęs iš pasienio nuo kruvino karo bėgusius ukrainiečius, juos numeta stotyje ir skambina miesto merui: "Pasiimkite!" Panašiai padaro ir kitas asilas, išstumdamas iš mašinos pabėgėlių šeimą rajono centre.

Tokios tos kanopinės pilietiškumo iniciatyvos.

Kažkokia apipelijusi boba, pririnkusi maišą senų "kalconų", irgi laužiasi į savivaldos kabinetus ir staugia, kad iš jos niekas neima humanitarinės pagalbos. Ji ne tik rėkia, bet ir bado visus priekaištais, esą niekas nieko nedaro karo alinamos šalies labui, nors pati tik kiauliškai siekia atsikratyti nereikalingų daiktų.

Chaoso matyti ir Seime. JAV gynybos sekretorius L.Austinas aiškiai perspėjo – neskraidymo zonos paskelbimas virš Ukrainos reiškia Trečiąjį pasaulinį. Tačiau mūsiškiai vis tiek nori burti valstybių koaliciją, kuri prisiimtų už tai atsakomybę. Na, po eksprezidentės išradimo "karą gali sustabdyti tik karas" nieko žaviau ir nebesugalvosi.

P.S. Jeigu keliamos bylos už neapykantą, tai kodėl jų nėra už karo kurstymą?

Gairės: karas Ukrainoje, chaosas, pilietinės iniciatyvos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS