Dantis už dantį? | Diena.lt

DANTIS UŽ DANTĮ?

Panašu, kad atsidavę Kremliaus ginklanešiai aktyviai įsikibo Sefer ha-Berit teisės principo, prieš kažin kiek tūkstančių metų izraelitų tautai įtvirtinto Toroje: „Akis už akį, dantis už dantį“. Kitaip tariant, bolševikinių simbolių išmėžimas iš viešųjų erdvių laisvę atkovojusiose buvusiose sovietų despotijos provincijose sulaukė atgarsio ir įgauna pagreitį V. Putino Rusijoje.

Vakar sukako 70 metų, kai Vladimiro kalėjime mirė arkivyskupas Mečislovas Reinys, Dievo tarnas, stalininio teroro kankinys, atgulęs bendrame kape kartu su kitais nukankintaisiais.

Rusijos katalikai, su pagarba menantys jį kaip šventąjį, sugriuvus sovietijos kalėjimui, tose kapinėse arkivyskupui pagerbti įrengė atminimo lentą. Ją finansavo Vladimiro Švč. Mergelės Marijos – Rožinio Karalienės parapijos tikintieji.

Turbūt ne atsitiktinumas, kad memorialinė lenta ir kiti atminimo ženklai, skirti persekiojimų aukoms pagerbti, nežinomų asmenų buvo nudraskyti likus maždaug mėnesiui iki M. Reinio mirties metinių.

Veikiausiai be atgarsio liks ir Maskvos Dievo Motinos katalikų arkivyskupijos kreipimasis į Vladimiro miesto kapinių administraciją su prašymu sugrąžinti atminimo lentą, ir Lietuvos užsienio reikalų ministerijos protesto nota dėl memorialo sunaikinimo bei stalinistinio režimo aukų atminimo niekinimo.

Dantis už dantį. Nereikėjo liesti „šventenybių šventenybės“ – raudonarmiečių monumentų! Lenteles su žuvusiųjų pavardėmis palikote? Na, ir kas, o kur kalavijas, penkiakampė žvaigždė ir kūjis su pjautuvu, kur šauniojo raudonosios armijos kario obeliskas?

Jie buvo okupantai ir žudikai? Tai visi tie jūsų represuotieji – aršiausi mūsų šalies priešai! Todėl – akis už akį, dantis už dantį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Sako

Niurnbergo teisme Vokietijos vadovai buvo teisiami kaip karo nusikaltėliai. Žinant, kokią destruktyvią veiklą visame pasaulyje vykdo putlerinė Rusija, teisingumo vardan būtina surengti dar ir tarptautinį kremlinių šaikos teismą; Nekaltųjų kraują pralieję žudikai turi būti įvardyti kaip nusikaltėliai ir teisiami netaikant senaties;

iš kur ta sefer

tora lietuviškai Penkiaknygė. Penkiaknygę Mozei padiktavo Dievas. Taip laikoma. Ir jokios sefer autorių tarpe nėra.

višta pamišta

kad tie okupantai ir žudikai atkovojo Wilno ir lietuviam padovanojo. Taigis lietuviai yra tų okupantų ir žudikų paslaugų gavėjai, sobutylnikai. Su velniu obolaut nuėję. Kodėl suomių neokupavo? Todėl kad jie vyrai o ne apsišikėliai, kaip lietuviai. Ir nevaidikit nekaltų mergelių. Žinai kiek sukilėlių prieš bolševikus nužudė putna su uborevičium. Dar vaupšas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS