Dėl pigesnių prekių iš Baltarusijos parsiduotų ir velniui? | Diena.lt

DĖL PIGESNIŲ PREKIŲ IŠ BALTARUSIJOS PARSIDUOTŲ IR VELNIUI?

Karas Ukrainoje nepalieka abejingų. Išties daugelis lietuvių nuoširdžiai stengiasi padėti Rusijos agresiją patiriančiai ukrainiečių tautai: priima gyventi pabėgėlius, siunčia paramą į Ukrainą ir etc. Juk puikiai suvokiame, kad jie kovoja ir už mus. Kris Ukraina, netruks, ir Putino orkų sulauksime ir Lietuvoje.

Deja, pastarosiomis savaitėmis išryškėjo ir dalies lietuvių dviveidiškumas. Mums patogu rėkti ir kaltinti Visvaldą Matijošaitį ir kitus verslininkus, kad vis dar nenutraukė verslo Rusijoje, ar garsiai postringauti socialiniuose tinkluose apie vokiečius ir austrus, perkančius dujas iš Kremliaus ir taip remiančius kruviną Rusijos išpuolį prieš ukrainiečių tautą.

Apie tai rėkiama garsiai ir nuožmiai – jūs remiate karą ir padedate rusams žudyti Ukrainos vaikus, tačiau kai kalba pakrypsta apie savo pačių gerovę ir kišenę, dalis lietuvių suskysta ir veržiasi į Baltarusiją pigesnių prekių: druskos, degalų, tabako, degtinės ir etc. Bet juk taip jūs patys remiate Baltarusijos, o kartu ir Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą.

Negalime dėl saldesnio kąsnio aukoti kitų žmonių. Juk ukrainiečiai kenčia žymiai daugiau už mus. Ir kovoja jie ne tik už savo šalį, bet ir už visą Europą.

Juk vizas į Baltarusiją lietuviams panaikinusio A.Lukašenkos rankos lygiai taip pat, kaip ir V.Putino, suteptos nekaltų ukrainiečių krauju. Jeigu ir Putinas panaikintų vizas, dėl pigesnių prekių skubėtume ir į Rusiją? O juk abu šie režimai yra teroristiniai.

Ir neapgaudinėkite savęs, kad kalta tik Rusija. Iš Baltarusijos teritorijos jiems leidžiama bombarduoti Ukrainos miestus, A.Lukašenka rusams padeda spręsti ir logistinius klausimus. Jis toks pats budelis.

Suprantu, kad dėl infliacijos kainos didėja neįtikimu greičiu, o atlyginimai – ne. Sutinku, kad ir lietuvių šeimoms nelengva. Bet vidinę tvirtybę turime demonstruoti ne tik žodžiais. Kol Ukrainoje žūsta žmonės, negalime leisti remti ir Baltarusijos režimo. Arba tuomet nustokime kaltinti kitus – austrus, vengrus ar mūsų verslininkus, kurių sumokami mokesčiai remia Kremliaus kruviną karą. Juk jį lygiai taip pat remia ir pigesnių prekių Baltarusijoje ieškantys lietuviai.

Situacija: muitininkai skaičiuoja, kad vykstančių apsipirkti į Baltarusiją lietuvių skaičius išaugo penkiais kartais. (Scanpix nuotr.)

Ir, deja, tokių ne taip jau mažai. Mūsų muitininkai pastebi padidėjusius važiuojančiųjų į Baltarusiją srautus. Dėl to pasienyje net nusidriekia eilės. Muitininkų teigimu, keliaujančiųjų į Baltarusiją srautas pastaruoju metu pasidėjo penkiais kartais. Daugelio lietuvių pirkiniai: maisto prekės, benzinas, cigaretės ar alkoholis. Ar tikrai be jų pražūtume?

Jeigu norime būti sąžiningi, privalome pakentėti. Taip, mokėti daugiau už maistą, už smarkiai pabrangusius degalus ar tiesiog mažiau keliauti. Bet negalime nė centu remti karo. Negalime dėl saldesnio kąsnio aukoti kitus žmones. Juk ukrainiečiai kenčia žymiai daugiau už mus. Ir kovoja jie ne tik už savo šalį, bet ir už visą Europą.

Gairės: Baltarusija, pigesnės prekės, karas Ukrainoje, Rusija, Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS