Maskvos sindromas | Diena.lt

MASKVOS SINDROMAS

Atrodytų, galėtų civilizuota žmonija pasinerti į savo žodžių vertimą kūnu. Pagal „Zero Waste“ koncepciją kiekvieną šiukšlę paversti naudingu daiktu, tobulinti precizinės medicinos metodus, kovoti su dykumėjimu ir rūšių nykimu. Tačiau aštuntadalį planetos sausumos užvaldžiusi valstybė-piktžaizdė lyg svarmuo traukia svajoklius prie žemės.

Naujausias tarptautinės žurnalistų komandos tyrimas leidžia manyti, kad vadinamąjį Havanos sindromą derėtų pervardyti Maskvos sindromu. Nuo pat 2016 m. iš pradžių Kubos sostinėje, vėliau – ir Azijoje, Europoje, net Lietuvoje apie 1 500 žmonių patyrė atakas ginklu, kurio technologija kol kas (viešai) žinoma gana miglotai, tačiau poveikis labai aiškus. Aukos atakuojamos, kaip spėjama, elektromagnetiniais spinduliais, padarant didelę žalą jų smegenims. Žurnalistinis tyrimas – ne valstybinio lygio operacija, jame nepateikta šimtaprocentinių įrodymų, tačiau atskleista labai aiški koreliacija: kaskart, kai JAV diplomatai ar žvalgybos tarnybų atstovai patirdavo Havanos sindromo simptomų, netoliese būdavo Rusijos GRU pareigūnų iš itin slaptomis operacijomis užsiimančio dalinio Nr. 29155. Manyti, kad žurnalistų elitas pernelyg įsijautė ir sukurpė scenarijų filmui apie Džeimsą Bondą, nėra pagrindo. Atvirkščiai: iš jų atskleistų faktų sudėliota schema atitinka Rusijos slaptųjų tarnybų veiksmų modelį. Parodomosios keršto akcijos prieš savus ir svetimus piliečius naudojant cheminį ginklą. Didžiulė dezinformacijos kampanija, pasibaigusi „Brexit“, ir daugybė mažesnių. Masinis dopingo sporte kontrolės apgaudinėjimas. Fiktyvios kompanijos, kurioms vadovaujantys agentai vėliau dingsta kartu su svetimais milijardais. Perversmai Afrikos šalyse. Dirbtinai sukelta migracijos banga, nusinešusi nežinia kiek bėdžių iš Artimųjų Rytų ir Afrikos gyvybių. Kad ir iš dalies, bet, deja, sėkmingi bandymai padaryti įtaką rinkimams JAV, radikaliųjų partijų Europoje išpenėjimas. Ką jau kalbėti apie invaziją į Ukrainą. Rusijos istorija iš tiesų vis labiau primena trilerį. Jame ji – globalia katastrofa grasinantis agento 007 antagonistas, filmuose atgyjantis vis kitu pavidalu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pasaulį galima pažint tik lyginant

Apie Rusiją jau prirašei. Dabar lyginam, geriausiai su demokratijos bastionu jankynu. Savo žemės neturi nė šuniui nusišikt. Europos atliekos užplūdo ameriką, išnaikin apie 50 mln indėnų ir užgrobė jų žemes. Mažai dar buvo.Užpuolė Meksiką ir užgrobė 2 mln kv. km teritoriją. Tai bent keturios valstijos. Nupirko iš Rusijos aliaską už katino ašaras. Betgi Aliaska ne Rusija, taigi pirko vogtą. Cheminis ginklas - tai bendras pavadinimas. Žudo konkreti medžiaga. Tau nenurodė ką rusai naudojo, tai nežinai?. O jankiai naudojo dioksiną Vietname. Tai pats nuodingiausias neorganinis nuodas, 10 MIKRO gramų /1 kt kūno svorio ir atia. Mažesnes dozea gavusių vaikai kraupūs išsigimėliai. O nuodas vis dar veikia. Gali išperst ką panašaus rusai panaudojo? Atominės ant Japonijos miestų. Vieninteliai jankių valkatos panaudojo. Negana to masinius žudikus ardinais apdovanojo.Dar Serbija, dar Irakas. Ko ten valkatos ir nasosynas lindo? Patinka žudyt?

Taip dėl visko "kalta" Rusija kvailumo viršūnė

„Nekenčiu šios epochos, ji mane tiesiog vimdo. Nebėra pagarbos ir garbės žodžio. Svarbu tik pinigai. Žinau, kad šį pasaulį paliksiu nesigailėdamas.“ - vienas garsiausių prancūzų aktorių Alenas Delonas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS