Sąžinė? Ne mūsų reikalas! | Diena.lt

SĄŽINĖ? NE MŪSŲ REIKALAS!

Sąžinė nūnai Lietuvoje yra labai svarbi. Šunų neaugintojų remiami miestų komunalininkai visomis priemonėmis kovoja su nesąžiningais šunų augintojais, vis didinamomis baudomis brukdami savą supratimą apie švarą.

Tariamieji stiliaus žinovai viešai auklėja tautiečius. Vasarą mūvėti ir basutes, ir kojines – nesąžininga aplinkinių atžvilgiu! Savo išvaizda praktiškai atbaidai potencialius investuotojus. Na ir, savaime suprantama, kenki Lietuvai. O kenkti tėvynei, ypač niekad neišbrendančiai iš savivertės krizės, – be galo nesąžininga.

Labai norėtume, kad sąžiningi būtų krepšininkai ir kunigai, verslininkai ir restoranų dainininkai. Kad studentai būtų sąžiningi ir nenusirašinėtų. Kelininkai – sąžiningai klotų asfaltą, turgaus močiutės mokėtų mokesčius už parduotą alyvinį obuolį iš savo sodo, kiemsargiai ir per pūgą mojuotų lopetomis – teatidirba už minimalią algą!

Vieninteliai asmenys, kuriems negalioja sąžiningumo reikalavimai, – pateptieji, bent dieną panešioję valdišką portfelį.

Dėl Prezidentės pastabų apie kompetencijos stygių kandidatė į ministrus viešai susierzina it mažas vaikas – sąžiningai prisipažinti, kad nėra gimusi būti ministre niekaip negali. Šviesoforų stulpus skinantis parlamentaras dievažijasi prie vairo sėdęs blaivus it stiklas. Kitas vargo nemato darbo metu poilsiaudamas egzotiškoje šalyje, trečias – balsuodamas už ašramų tyrinėtoją.

Ar tokiame kontekste bereikia stebėtis nuteistųjų Darbo partijos byloje veiksmais?

Nusikaltimo įrodymai, teismo sprendimas, gėda dėl viešo teismo – visa tai tik bambalį iš kiosko nušvilpusiam Petrui ar įstatymo spragomis pasinaudojusiai nėštukei. Reikalauti, kad Temidės pranašumą pripažintų ir atgailaudamas kaltę atliktų Viktoras su kompanija būtų išties labai nesąžininga. Juk jie – sąžiningi politikai, sąžiningai gerbiantys Lietuvos politikų puoselėjamas tradicijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Danute

Mano manymu dabar sazine suprantam kitaip, gal kuo daugiau imi, tuo sventesnis esi, tik va nesuprantu kiek gi zmogui siam gyvenime reikia? O vaikai , anukai , na palikuonis taip igyta turta prapils vienu ypu, tai gal geriau eikime tikru sazines keliu, nepiktindami tautieciu, geros vasaros!

motas

Kur buvo sazine-ten seimas stovi.

Dėkui

Labai ačiū p. Juodelienei už dar vieną teisingą ir protingą komentarą. Visad perskaitau jos straipsnius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS