Spindesys ir skurdas | Diena.lt

SPINDESYS IR SKURDAS

Politinės aštrumos Europoje ir pasaulyje pasiekė tokį lygį, kad net užrašas ant marškinėlių išprovokuoja jei ne mūšį, tai bent ginčus ir pyktį, nuvilnijantį žemės rutuliu.

Į septintą dešimtį įkopęs, bet vis dar niekaip nesubręstantis Holivudo chuliganas M.Rourke'as Maskvoje šiurpino nuosaikiuosius piliečius, vilkėdamas marškinėlius su V.Putino atvaizdu.

Akivaizdu, žvaigždė žavisi persona, kurio vardas šiandien vieniems kelia šiurpą, kitiems – pasipiktinimą, tretiems – panieką. Tačiau negalime nuneigti: gerbėjų jis turi daug. Ir, kaip žinoma, ne tik Rusijoje.

Štai bliuzo muzikantas bei veiksmo filmų žvaigždė S.Seagalas irgi bičiuliaujasi su Rusijos prezidentu. Sunku ir atsekti, kada aktorius su V.P. tarsi kokie du indėnai tapo kraujo broliais, bet S.S. jį laiko būtent tokiu, be to, yra įsitikinęs, kad tai – vienas geriausių šiuo metu gyvenančių pasaulio lyderių.

Visi turi teisę turėti savo nuomonę. Apmaudu tik, kad tokių žvaigždžių regėjimo ratas – siauras, o gebėjimas analizuoti realybę – ribotas.

Ne kitoks ir buvęs krepšininkas D.Rodmanas, pasaulį juokinantis savo draugyste su Šiaurės Korėjos diktatoriumi. Dar yra filmų "mušeika" J.C. van Damme'as su smuikininke V.Mae, linksminę Čečėnijos lyderį R.Kadyrovą per jo gimtadienio vakarėlį. Ir jie – ne vieninteliai.

Tačiau stulbina kitkas, ne žvaigždžių užgaidos ir jų simpatijos pasaulio diktatoriams. Stebina žvaigždžių gerbėjai, pro pirštus žiūrintys į tokius savo ikonų politinius išsišokimus ir "išdykavimus".

Tai – dvasinio skurdo simptomai, niekaip nesiderinantys su padorumu ir sveiku protu.

Apmaudu, bet taip buvo visada. Štai žavioji Marlene Dietrich – tikra žvaigždė, kuri kažkada nepabijojo A.Hitlerio. Kadangi jai nepatiko jo vykdoma politika, drąsiai pareiškė, kad jai gėda, jog yra vokietė.

Tačiau keisčiausia, kad patys vokiečiai iki pat jos mirties nekentė M.Dietrich labiau nei didžiausio XX amžiaus pabaisos, kuriai ji išdrįso rėžti tiesą į akis.

Ką tai liudija? Kad visi esame žmonės, tik vienų sielos švyti spindesiu, o kitų tvoskia skurdu.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Redakcija,

Kodėl tiekmilgai laikote tuos pačius straipsnius. Nieko naujo. Nusibodo.

Kęstutis Grubliauskas

Aš nematau Putine jokio žvaigždiškumo. Tai tvirtas politikas siekiantis padaryti Rusiją stiprią, nesvarbu kaip ją bevadintu. Savo galybės ir dominavimo siekia visos nors kiek didesnės valstybės. Ne rusai pradėjo karą Ukrainoje, ir kituose karštuose rajonuose.Sankcijas pirmieji pradėjo įvedinėti vakarai, rusai tik atsakė. Tokiais būdais ne įveiksime nei Rusijos nei Putino, bet ar to reikia.Negi norime dar vieno pilietinio karo?

Kęstutis Grubliauskas

Mes vis matome kitų akyse krislus, nepastebėdami savojoje rasto. Ar Amerikos prezidentai geresni įsakę bombarduoti Iraką, Jugoslaviją, užpuolę Granadą norėdami apgint keletą studentų. Nereikia mušti tik vieną. Visiems valdovams reikia "diržo" Ar gali kas paaiškinti kaip reikia vertinti tokį paprastą dalyką. Janukovičius buvo išrinktas demokratiškai. Vakarai tai pripažino ir bendradarbiavo. Kai tas pasisuko į Rusiją iš karto tapo priešu.Na čia nieko.Bet kaip vertinti kai prezidentas dar nenuverstas, nenumiręs, o jau vakarų veikėjai atvyksta į Ukrainą ir dalyvauja mitinguose prieš jį? Kai bus teisiškai įvertinti visi tie įvykiai tada gal bus aiškiau,kas įžiebė tą visą karą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS