Apie vėžio prevenciją – SMS žinutėmis | Diena.lt

APIE VĖŽIO PREVENCIJĄ – SMS ŽINUTĖMIS

Lietuvoje yra apie 100 tūkst. žmonių, susidūrusių su onkologiniais susirgimais. Kaip pabrėžia Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos prezidentas Šarūnas Narbutas, kai kurių onkologinių susirgimų galima išvengti pakeitus gyvenimo būdą ir žinant bei naudojantis valstybės finansuojamomis prevencinėmis programomis.

„Jei galvotume apie artimuosius, turbūt nėra šeimos, kurios tai nepaveikė“, – onkologinių ligų dažnumą komentuoja Š. Narbutas.

Pasak jo, siekiant vėžinių susirgimų užuomazgas aptikti kuo anksčiau, yra keturios valstybės finansuojamos prevencinės programos: gimdos kaklelio, krūties, prostatos ir storosios žarnos vėžio. Tačiau apie šias nemokamas patikros programas žino ne visi.

Norėdama, kad kuo daugiau visuomenės narių sužinotų apie galimybę pasitikrinti, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija, pasitelkusi rėmėjų pagalbą, platina informaciją apie prevencines programas įvairiausiais kanalais: apie programas skelbia ne tik lauko reklama ar žiniasklaidos priemonės – jau apie pusė Lietuvos gyventojų yra gavę SMS žinutes, kuriomis primenama apie galimybę pasitikrinti.

Žinutėje nurodoma, kad norint pasitikrinti reikia kreiptis į šeimos gydytoją, taip pat nurodomi kontaktai, kur galima rasti daugiau informacijos apie tai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS