A. Dulkys apie eiles pas gydytojus: be sveikatos vadybos sistema yra kaip kibiras su daug skylių | Diena.lt

A. DULKYS APIE EILES PAS GYDYTOJUS: BE SVEIKATOS VADYBOS SISTEMA YRA KAIP KIBIRAS SU DAUG SKYLIŲ

Sprendžiant eilių gydymo įstaigose problemas greta politikų turi įsijungti ir gydymo įstaigų vadovai bei savivaldybių merai, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasak ministro, vien skiriant papildomas lėšas problemos nebus išspręstos.

„Be sveikatos vadybos mūsų sistema yra kaip kibiras su daug skylių ir vien tik padidinus ten vandens pylimą problemos neišsisprendžia. Prie mūsų, politikos formuotojų, sveikatos reikalų komiteto labai aktyviai turi prisijungti ir miestų merai, kuriems yra pavaldžios didžioji dalis gydymo įstaigų“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė A. Dulkys.

„Jokio skirtumo nebus, jeigu konkrečioje gydymo įstaigoje konkretus gydytojas uždirbs kad ir dešimt kartų daugiau negu dabar, jeigu gydymo įstaigos vadovas nepasirūpins darbo grafikais, brangi įranga bus užrakinta dvi dienas per savaitę, grafikai tarp specialistų nebus sureguliuoti taip, kad jie visi galėtų ta brangia įranga naudotis, kabinetai bus užrakinti, nebus pasirūpinama pagalba registratūros darbe“, – kalbėjo ministras.

Anot jo, eilių problemas taip pat sudėtinga spręsti, jeigu įstaigos nesijungia į sistemą, kurioje deklaruojami registracijos laikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

beveik analitikas

o is kibiro tik dulkes per kiaurymes sklinda.....

Atsakymas ANONIMUI

Atsakymas ANONIMUI. Kad gydytojai ,,neapkraunami”, yra nesąmonė! Dabar jiems pacientus suregistruoja kas 15 minučių! Ir kai kur net neduoda laiko papietauti! Retorinis klausimas, ar galima diagnozuoti ligą per 15 minučių ?!!!! Taigi nereikia pykti tiesiogiai ant gydytojų,o reikia pykti ant visų lygių vadovų,kurie padarė tokią ,,tvarką” . Dabar atėjo mada keikti Lietuvos medikus,bet palyginkit su kitomis valstybėmis! Kažin kodėl mūsų emigrantai gydosi Lietuvoje?! Paklauskit pas juos ,nes kiekvieni turim tokių. !

Panašiu klausimu

Kauno dienoje, vėl straipsnis apie pandemiją. Vėl Advokatai iššoko ,,iš kanapių” vaidindami nuskriaustų gynėją. Kur jie buvo per pandemijos piką? Tokio lygio pandemija pirmą kartą, todėl NIEKAS PASAULYJE NEŽINOJO AUKSINIO VEIKLOS ,,RECEPTO”. Šios pandemijos ,,filmą” reikia atsukinėti, ieškoti geresnių sprendimų ateičiai, bet nereik vaidinti protingų po laiko…
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS