Išryškėjo nauja tendencija – karščio aukomis vis dažniau tampa persirgusieji COVID-19 | Diena.lt

IŠRYŠKĖJO NAUJA TENDENCIJA – KARŠČIO AUKOMIS VIS DAŽNIAU TAMPA PERSIRGUSIEJI COVID-19

  • 14

Į Lietuvą atslinkus kaitriems orams, organizmas nespėja prisitaikyti prie pokyčių, todėl medikai pataria elgtis atidžiau, gerti daugiau vandens ir vengti būti kaitroje, praneša LNK.

Vos šilčiau pašildė saulė, Kauno paplūdimius nusėdo besimėgaujantys poilsiautojai. Vieni poilsiautojai nebeskaičiuoja, kada saulė kaitriausia, ir eina degintis nebijodami perkaisti. Kiti sako, kad be apsaugos priemonių iš namų neina.

Tačiau į poilsiautojus su nerimu žvelgia medikai, ypač dabar, kai šis savaitgalis pirmasis toks šiltas ir ilgas.

Kauno klinikų profesorius sako, kad karščiai pavojingiausi žmonėms, sergantiems širdies ligomis.

„Dažniau sutrinka ritmas, dažnesni ūminiai miokardo infarktai. Būtent sąlygos, atsidaręs organizmo nestabilumas gali pastūmėti dažnesnius simptomus“, – nuogąstavo Reabilitacijos klinikos vadovas Raimondas Kubilius.

Karštu metu pavojingiausia būti miestuose.

„Miestuose karščio krūvis organizmui nuo stiklų ir pastatų dar didesnis. Mes, kardiologai, išskiriame, kad organizmas vėdindamasis netenka daug skysčių, praranda daug elektrolitų“, – akcentavo R.Kubilius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Šiemet išryškėjo nauja tendencija – karščio aukomis vis dažniau tampa persirgusieji COVID-19.

„Kas dešimtam persirgusiam COVID-19 diagnozuojamas pokovidinis sindromas ir jų sveikata nėra iki galo atsikūrusi, jie turi tam tikrų simptomų. Karštis ir pasikeitusi oro temperatūra jiems taip pat gali būti kenksminga, gali bloginti sveikatą“,– pabrėžė R.Kubilius.

Gydytoja sako, kad per kaitrą reikėtų keisti rutininius įpročius.

Visuomenės sveikatos specialistai atkreipia dėmesį ir į iškylautojus – į gamtą nereikėtų vežtis greitai gendančių produktų, svarbiausia – rankų, vaisių ar daržovių neplauti šalia esančiuose ežeruose.

„Žarnyno ligos, vėliau atsiranda neaiškios kilmės viduriavimas, kuris kelia didžiausią grėsmę“, – sakė Užkrečiamųjų lygų valdymo skyriaus vedėja Orina Ivanauskienė.

Kauno paplūdimiuose stiprinamos pajėgos, kai kur budės ir po keturis gelbėtojus. Didžiausia bėda išlieka ta pati – besaikis alkoholio vartojimas prie vandens. Gelbėtojas Pranas Urbelis sako, kad sudėtingiausia su tais, kurie pervertina savo jėgas ir plaukia, kur negalima.

„Kol kas nemokantys nenuskęsta. Visi nuskęsta mokantys plaukti. Nemokantys neplaukia toli“, – pabrėžė P.Urbelis.

Sinoptikų duomenimis, visa savaitė bus kaitri, laikysis apie 30 laipsnių karštis.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

O kiek dėl karščio mirė paskiepytų?

Kodėl nėra statistikos? Slepiate?!

TIK

Tik nereikia triohinti , kas pasiskiepijo - tam ragas

EERDF

Tiksliau pasakius tie, kas susileido eksperimentini "preparata"....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS