Kai kur sugrąžino privalomą kaukių dėvėjimą | Diena.lt

KAI KUR SUGRĄŽINO PRIVALOMĄ KAUKIŲ DĖVĖJIMĄ

  • 42

Kai kurios Panevėžio gydymo įstaigos, medikams bei pacientams pradėjus sirgti COVID-19 infekcija, grąžino privalomą kaukių dėvėjimą, praneša LNK.

Dėl COVID-19 infekcijos pati pirma paskelbusi privalomąjį kaukių dėvėjimą yra miesto poliklinika.

„Man tai visai patinka, kad reikalauja. Yra tvarka, jautiesi saugiai“, – kalbėjo moteris.

Miesto poliklinikoje kaukės privalomos jau dvi savaites. Iš kasdien testuojamų pacientų pusei jų nustatoma COVID-19 infekcija, pradėjo sirgti ir medikai.

„Praeitą savaitę vieną dieną turėjome penkis atvejus. Nuo praeitos savaitės įvedėme apsauginių veido kaukių privalomą dėvėjimą“, – sakė miesto poliklinikos vyriausioji slaugos administratorė Aurelija Petronienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Bet daugumai poliklinikos lankytojų veido kaukės nelimpa. O kaukes dėvinčių argumentai – aiškūs ir trumpi.

„Jie nežino, kas yra ligos“, – kalbėjo senjorė.

„Aš saugau save, o kiti – kaip nori“, – sakė moteris.

Privalomas kaukių dėvėjimas poliklinikoje nėra kontroliuojamas, tikimasi gyventojų sąmoningumo.

„Jei privaloma, tai privaloma. Jei būtų neprivaloma, būčiau be kaukės“, – sakė vyras.

Be kaukių dar galima apsieti Panevėžio ligoninėje bei rajono poliklinikoje. Pasak administracijos, šiose įstaigose COVID-19 situacija yra stebima, bet nėra auganti nei tarp ligonių, nei tarp medikų.

„Tik vienas gydytojas odontologas, vienas šeimos gydytojas ir dvi slaugytojos serga. Iš viso yra 86 gydytojai ir 133 slaugytojai“, – kalbėjo rajono poliklinikos vyriausioji slaugos administratorė Aušra Indriliūnaitė.

Dvejose rajono slaugos ligoninėse sergančių COVID-19 nėra. Tačiau Panevėžio slaugos ligoninė įvedė privalomąjį kaukės dėvėjimą, mat infekcijos atvejų jau yra. Privalomos kaukės šiai dienai yra gydymo įstaigų reikalas.

Jie nežino, kas yra ligos.

„Nėra kažkokio teisės akto, kad medicininės kaukės gydymo įstaigose yra privalomos darbuotojams ar pacientams“, – sakė A. Indriliūnaitė.

Rajono poliklinikose gyventojai savanoriškai neužsideda kaukių.

„Paklausiau seselės, ji sakė, kad jei esu sveika, viskas gerai, tai man nereikia kaukės“, – kalbėjo senjorė.

Gripo ir COVID-19 sezonas įprastai prasideda spalį ir baigiasi kitų metų gegužę. Praėjusią savaitę mažiausiai sergančių buvo Alytaus apskrityje, o daugiausiai – Vilniaus. Panevėžio apskritis su infekcijų rodikliais liko sąrašo viduryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

tai absoliučiai būtina

atėjom neseniai į polikliniką, sėdi mergiotė laukiamajame prie LOR kabineto, šnirpščia, krenkščia, varvina nosį, čiaudo, o be kaukės. Ko nepaprašėm išėjusios sesutės, kad jai duotų kaukę. Jai pačiai to padaryti nedašilo, atmynė į polikliniką ir skleidžia užkratą kitiems.

būtinai

Būtinai reikai poliklinikose ypač,snargliuojasi,krenkščia ,spajudosi, sėdi arti,arba ligte,lenda,kiša nosis, šnekina ,fui fui

Anai

sakai, kad gydytojai visą dieną iškenčia su kaukėm - tai ir mes turim kentėti? O motociklistai visą dieną iškenčia su šalmu, o "Aras" su neperšaunamom liemenėm ir t.t. Tai gal ir mums už kompaniją su šalmais ir liemenėm kentėti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS