Receptų išrašymo tvarkoje – pokyčiai | Diena.lt

RECEPTŲ IŠRAŠYMO TVARKOJE – POKYČIAI

Nuo šiol į vaistinę su kompensuojamųjų vaistų receptu atkeliavęs žmogus gali išgirsti klausimą, kodėl jo recepte nėra gydytojo antspaudo.

Nuo liepos 1-osios įsigaliojo nauja kompensuojamųjų vaistų išrašymo tvarka. Tačiau specialistai ramina, kad sumaišties naujas potvarkis neturėtų įnešti, o pacientai esą nebus varinėjami atgal pas receptą išrašiusį gydytoją.

„Tikimės, kad pacientai jokių nepatogumų nepajus. Mes taip pat stengiamės informuoti apie pokyčius. Jau skambino gydymo įstaigų ir vaistinių atstovai ir teiravosi, ar nekils problemų, jei recepte bus perteklinis lipdukas ar papildomas antspaudas“, – apie naujus potvarkius kalbėjo Klaipėdos teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vedėjas Saulius Dabravalskis.

Skyriaus vedėjas aiškino, kad nuo šiol gydytojai, išrašydami trečios formos receptą, pirmame recepto blanke, originale, turi klijuoti tik gydytojo tapatybę patvirtinantį lipduką ir pasirašyti.

„Tačiau šalia lipduko nebūtina dėti gydytojo spaudo, kas anksčiau buvo privalu. Šis pakeitimas geras tuo, kad gydytojui reikia atlikti mažiau veiksmų ir taip sutaupoma laiko. Su anksčiau išrašytais receptais vaistinėse pasirodę pacientai tikrai neturės problemų“, – tikino S.Dabravalskis.

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos Kontrolės skyriaus vedėjas pasakojo, kad vaistinės yra informuotos apie teisės aktų pakeitimus.

„Jei kas nors būna neaišku, mes tuojau pat pajaučiame, padidėja skambučių į Ligonių kasą. Įvykus kiekvienam teisės aktų pakeitimui, dažniausiai pasitaiko vienokių ar kitokių nesusipratimų. Tad viską reikia išsiaiškinti“, – kalbėjo Kontrolės skyriaus vedėjas.

S.Dabravalskis priminė, kad nuo birželio 30-osios įsigaliojo ir dar viena naujovė.

„Medikas, išleisdamas pacientą iš stacionaraus gydymo įstaigos, gali jam išrašyti receptą kompensuojamiesiems vaistams ne ilgesniam nei mėnesio gydymo laikotarpiui. Tai liečia tokias situacijas, kai pacientui yra būtini kompensuojamieji vaistai, o jis neturi garantijų, kad per savaitę pasieks savo šeimos gydytoją“, – sakė S.Dabravalskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gydytojas

Lipdukas reikalingas tik tam, kad tas kas jį spausdina uždirbtų. Pagrindinis dalykas yra parašas ir antspaudas. Bet kreivų veidrodžių karalystėje plaukiančiam "durnių laivui" to reikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS