Kas mokės pensijas senstančiai visuomenei? | Diena.lt

KAS MOKĖS PENSIJAS SENSTANČIAI VISUOMENEI?

Vienas svarbiausių šiandienos iššūkių Lietuvai yra demografinė situacija. Pastaraisiais metais Lietuva susiduria su gimstamumo mažėjimu ir senėjančia visuomene. Tai turi įtakos ne tik socialinei apsaugai, bet ir visai šalies ekonomikai.

Vyriausybei laikas nebeimituoti pastangų siekant skatinti gimstamumą, palaikant jaunas šeimas ir užtikrinant joms geresnes gyvenimo sąlygas, bet daryti tai realiai.

Kita problemos dedamoji yra emigracija. Daug jaunų ir kvalifikuotų žmonių išvyksta iš Lietuvos ieškodami geresnių karjeros galimybių užsienyje. Tai, be abejonės, šalyje kelia ne tik ekonominių, bet ir socialinių problemų. Aišku, yra ir darbo imigrantų, deja, žemos darbinės kvalifikacijos dominantės.

Vyriausybė visose žiniasklaidos priemonėse trimituoja apie tai, kaip stengiasi sukurti palankias sąlygas verslui ir užsienio investicijoms, siekdama sukurti darbo vietų ir sustabdyti emigracijos srautus, tačiau realiame gyvenime matome nuolat didėjančią biurokratinę naštą verslui ir naktinių mokesčių reformų padarinius šalies ekonomikai.

Nuo 1992 m., kai gyventojų skaičius Lietuvoje pasiekė maksimumą (3 706 299), iki 2023 m. birželio 1 d. gyventojų Lietuvoje sumažėjo 22,74 proc., arba 842 938 gyventojais.

Manau, tokia statistika yra raudona mirksinti pavojaus lemputė valstybei ir laikas jai skirti daugiau dėmesio. Tai bent jau turėtų padaryti būsimos vyriausybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kas kas

užsienio investicijos? Taigi mūsiškiai pašalpiniai mūru stoja prieš bet kokias užsienio įmones, kurios galėjo būti pastatytos ir jau veikiančios Lietuvoje. O kam jų reikia? Pašalpas gauname, kam čia dirbti. Mums jokių darbo vietų nereikia. Jau kelinta karta nebeįsivaizduoja kitokio gyvenimo, kad reikia dirbti ir užsidirbti. Demoralizuota visuomenė.

koks lopas rašė pavadinimą?

O kas dabar oka? Sodra> Tai ji ir mokės. Kame problema, avigalviai? Problema tame kas jas uždirbs. Ta pati problema ir dabar, Kas uždirba pensijas tiems, kieno vaikai emygeriai arba paprasti bedarbiai, tinginiai ar tik nedirbasntys niekur narkomanai.

Ot

Viena veiksmingų priemonių būtų privalomi tiksliniai atskaitymai į sodros biudžetą iš darbdavių, kuriems keturiasdešimtmečiai darbuotojai jau "per seni" - kad būtų iš ko būtent dėl "per senumo" nesukaupusiems būtinojo stažo pensijas mokėti. Atskaitymai turėtų būti nemaži, kad jaunatviški darbdaviai susimąstytų, kas labiau apsimoka - samdyti "senius" ar tikslinius mokesčius mokėti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS