Rusija teigia užėmusi dar du Rytų Ukrainos kaimus | Diena.lt

RUSIJA TEIGIA UŽĖMUSI DAR DU RYTŲ UKRAINOS KAIMUS

  • 0

Rusija sekmadienį pareiškė užėmusi dar du Rytų Ukrainos kaimus.

Rusai jau ilgas savaites reguliariai užima naujus kaimus Ukrainos rytuose, kol ginkluotės ir karių stokojančios Ukrainos pajėgos stengiasi juos sulaikyti.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad jos pajėgos „išvadavo“ Novooleksandrivkos gyvenvietę, o Rusijos kariuomenė veržiasi toliau į vakarus Donecko regione.

Šis kaimas, esantis į šiaurės vakarus nuo okupuotos Očeretynės, dabar yra labiausiai į vakarus nutolęs Maskvos aneksuoto regiono taškas.

Maskva taip pat pranešė, kad jos pajėgos užėmė nedidelį Spirnės kaimą, esantį toliau į šiaurę Donecko srityje, netoli sienos su kaimynine Luhansko sritimi.

Maskvos karas Ukrainoje tęsiasi jau beveik dvejus su puse metų.

Didėja sužeistųjų skaičius

Ukrainos pietinėje Zaporižios srityje sekmadienį paskelbta gedulo diena, praėjus dienai po to, kai per Rusijos smūgį Vilnianske žuvo septyni žmonės ir virš 30 buvo sužeista.

Vilnianskas yra už 29 km į šiaurės rytus nuo Zaporižios, pagrindinio regiono miesto, kurį kontroliuoja Ukraina.

„Birželio 30-oji Zaporižios srityje yra gedulo diena už žuvusius per priešo ataką Vilnianske“, – socialiniame tinkle pranešė vietos gubernatorius Ivanas Fedorovas.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad sužeistųjų skaičius išaugo iki 36.

Ji teigė, kad aukomis tapo trys vaikai, viena moteris ir trys vyrai.

Gelbėjimo tarnybų paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip darbininkai valo nuolaužas. Buvo beveik visiškai sugriautas mažaaukštis pastatas, o pareigūnai teigia, kad smūgis pataikė į parduotuves.

Ukraina pranešė, kad per pastarąją parą rytiniuose kaimuose rytuose žuvo aštuoni žmonės.

Ukrainos kariuomenė šeštadienį pranešė, kad Rusija toliau vykdo atakas link Torecko miesto, kuriame pastarosiomis savaitėmis pradėjo puolimą, ir kad vyksta mūšis netoliese esančiame Niujorko kaime palei fronto liniją.

Gairės: Vilnianskas, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS